BAND

SIXER: CATCHY ROCK MET EEN VETTE ATTTITUDE

SIXER is een manische band: kwetsbare lyrics gecombineerd met stevig gitaarwerk, maar evengoed catchy en dansbaar. Het beste van postpunk, indierock en postrock ineen. SIXER maakt energie, rockt en zorgt voor een goed gevoel. De muziek van deze eigenzinnige formatie – met een chick on bass – laat zich moeilijk in een hokje plaatsen, maar is geïnspireerd door alternatieve rockbands als Placebo, Nothing but Thieves en Foals.

Vorig jaar opende SIXER voor The Veils in de grote zaal van Metropool en ontving lovende kritieken. Op de bühne komt de band dan ook het beste tot z’n recht. Niet alleen door de goedverpakte songs, maar ook door de energieke podiumact. Op dit moment nieuwe songs voor een EP die in de loop van 2016 moet uitkomen.

Hoogtepunten

SIXER heeft op 15 maart 2014 het voorprogramma van The Veils verzorgd in de grote zaal van Metropool Hengelo.

SIXER is door 3FM DJ Eric Corton persoonlijk uitgekozen om mee te dingen naar een optreden tijdens de openingsparty van Cortonville: “Shelter for the talented”. In een spannende strijd tussen 16 bands is SIXER uiteindelijk als tweede geëindigd en greep net naast de hoofdprijs.